AEROPOR

Informații suplimentare

Marca:

Descriere

AEROPOR

BCA-ul AEROPOR este un material care asigură o rezistență mecanică foarte bună, dar în același timp păstrează un coeficient de izolare termică foarte ridicat, cel mai ridicat din categoria pereților structurali. BCA-ul AEROPOR este un excelent izolator fonic te va feri de orice zgomot din exteriorul casei tale. BCA-ul AEROPOR este un material incombustibil, nu arde și nu întreține arderea, deci este foarte recomandat să fie folosit în construirea clădirilor predispuse incendiilor (restaurante, bucătării etc..). BCA-ul AEROPOR asigură casei tale o viaţă de lungă durată!

Cele mai importante proprietăţi:
– Performanţă termică deosebită
– Rezistenţă mecanică sporită
– Excelentă izolare fonică
– Durabilitate în timp
– Nu arde şi nu întreţine arderea

CaracteristiciUMAEROPOR
Rezistenţa la compresiune standardizatăN/mm2min. 3.5
Densitate aparentă în stare uscatăkg/m3525 ± 25
Conductivitate termică pe element (λ10sec)W/m°K0.14
Reacţie la focclasa A1
Substanţe periculoaseprodusele nu conţin materiale contaminate cusubstanţe periculoase sau care emit substanţe periculoase
Conductivitatea termică a blocului de BCA-λbloc (W/m°K), reprezintă cantitatea de caldură exprimată în „Wh” transmisă printr-un m2 din materialul respectiv cu o grosime de 1m, timp de o oră, la o diferență de 10°C între suprafața sa interioară si cea exterioară. Cu cât valoarea acestui coeficient este mai mică, cu atât proprietățile izolatoare sunt mai bune. Conductivitatea termică a blocului de BCA depinde de compoziția materialului, de porozitate, natura și distribuția porilor, umiditatea materialului.
Dimensiuni bloc BCA
Aeropor
Suprafaţa
construită (m2)
dintr-un m3
Suprafaţa
construită (m2)
dintr-un palet
Aplicaţii
recomandate
Lungime
(mm)
Lăţime
(mm)
Înălţime
(mm)
PlacăriPerete
interior
Perete
exterior
6501502006.6710.4o
2502004.006.24oo
3002003.335.2o
3752002.674.16o

Livrarea se face paletizat; cantitate BCA per palet –  1.56 m³.

Seismicitate
AERPOR este recomandat pentru executarea zidăriei structurale în zonele seismice I şi II, cât şi pentru executarea zidăriei nestructurale în toate zonele seismice, pentru locuinţe uni-multi familiale, centre comerciale, clădiri publice şi administrative, depozite logistice.Tip zidărieUtilizarea BCA Elpreco în funcție de zona, accelerația terenului, tipul de zidărie și numărul de niveluri ale clădirii
Zona I
Accelerația terenului
ag 0.10g – 0.15g
Zona II
Accelerația terenului
ag 0.20g – 0.25g
Zona III
Accelerația terenului
ag 0.30g – 0.40g
Zidărie nestructuralăClădiri cu oricâte niveluri
Zidărie structurală3 (P+2)
2 (P+1)
1 (P)
 2 (P+1)
1 (P)
Detaliile sunt în conformitate cu codul de practică pentru lucrările de zidărie precum și noile normative de proiectare seismică din Romania ce definesc utilizarea BCA-ului, în funcție de zonele de risc seismic. Peretele nestructural este peretele care nu face parte din structura principală a construcţiei; acest tip de perete poate fi suprimat fără să prejudicieze integritatea restului structurii. Perete structural este peretele destinat să reziste forţelor verticale şi orizontale care acţionează, în principal, în planul său.

Rezistenţă termică

AEROPOR conferă alături de rezistenţă şi o protecţie termică ridicată.

λblocGrosime perete (cm) fără tencuială, zidărie cu rosturi subţiri
15.00
20.00
25.00
30.00 35.00
0.141.241.601.952.312.67
Rezistența la transfer termic R (m2°K/W) reprezintă măsura pentru rezistența pe care o opune transferului termic un material sau un element de construcție cu grosimea sa și conductivitatea termică a straturilor ce îl compun. Rezistența termică este calculată conform normativului C 107 – 2005 privind calculul termotehnic al elementelor de construcție ale clădirilor, ce prevede ca valoarea minimă recomandată pentru pereții exteriori este 1,80 m2°K/W. Astfel un zid cu grosimea de minim       20 cm depașește această cerință, nefiind necesară izolația termică suplimentară.

Izolare fonică

AEROPOR completează lista beneficiilor locuinţei oferindu-i acesteia o bună absorbţie fonică a zgomotului.

RwGrosime perete (cm), cu 2 straturi de tencuială
15.00
20.00
25.00
30.00
35.00
(db)42 db44 db45 db46 db48 db
Indicele de izolare fonică la zgomot aerian Rw (db) defineşte izolarea la zgomot dintre 2 spaţii ce se doresc izolate de elementele separatoare (în principal pereţi sau planşee).

Informații suplimentare

Marca:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „AEROPOR”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookie-uri!

Va rugam sa confirmati daca acceptati cooki-uri. Puteti, de asemenea refuza si va puteti continua navigarea fara colectarea datelor.