Scara de pod pentru tavan gros de mansarda

Descriere

Descriere

În prezența unei plăci mai mari decât standardul de 28 cm, se creează o „superstructură” din fier, care permite depășirea oricărei diferențe de înălțime între tavan și etaj.
Asamblarea va avea loc exact ca toate scarile standard, prin ridicarea scarii de jos in sus in interiorul orificiului.

Prezența unei plăci mai mari de 28 cm (atât complet portantă, cât și alcătuită din gips carton) implică necesitatea depășirii unei diferențe semnificative de înălțime.
Diferența de înălțime apare de fiecare dată deoarece scara este întotdeauna agățată de balamalele panoului și, prin urmare, nu poate fi agățată mai sus: ar fi imposibil ca scara să se deschidă și să se rotească corect.
Rezultă că grosimea totală a planșeului portant nu poate fi depășită decât cu ajutorul unor trepte intermediare, care facilitează urcarea și coborârea în deplină siguranță.

Un număr de trepte egal cu montantele prezente sunt sudate în interiorul suprastructurii, 30cm conform legii (de exemplu, grosimea plăcii 90cm = 3 montante = 2 trepte)
Din motive de siguranță, treptele sunt sudate la două bare diagonale, după cum puteți vedea în imagini. si in video.
Barele cu benzi de rulare sudate vor ocupa un spatiu diagonal pe lungimea gaurii de aproximativ 10 cm pentru fiecare banda de rulare intermediara adaugata.

Această metodă lasă disponibilă o porțiune inferioară a orificiului pentru urcare și coborâre, având în vedere că fiecare treaptă intermediară adăugată în suprastructură are nevoie de aproximativ 10 cm pentru a fi sudată în diagonală.

Orificiul utilizabil va fi la capătul inferior (ținând cont de lungimea inițială).

Să luăm un exemplu practic foarte obișnuit:
Grosimea totală a plăcii portante: 90 cm
Orificiu disponibil: 100×70 cm
Creșteri necesare în interiorul găurii: 3
Trepte intermediare: 2 (20 cm piesă fixă ​​sudata folosită pentru a permite instalarea în diagonală a celor 2 trepte )
Orificiu utilizabil: 80×70 cm

În faza de estimare, se va calcula modelul de scară ideal pentru noua lungime disponibilă. Mai mult, este posibil să se estimeze și o scară cu o placă mai mare de 28 cm pentru modelul „acces la acoperiș exterior”.

Acest site foloseste cookie-uri!

Va rugam sa confirmati daca acceptati cooki-uri. Puteti, de asemenea refuza si va puteti continua navigarea fara colectarea datelor.